U bent hier: Home > thema-avond
Navigatie

logo monitor


Untitled
Thema-avond: Chromebook / Chrome OS

Iedereen kent natuurlijk Windows en Apple als besturingssystemen. Google kon uiteraard niet achterblijven en ontwikkelde een eigen besturingssysteem: Chrome OS. Het is gebaseerd op de webbrowser Google Chrome, een opensource Linuxkernel en Gentoo Linux en het draait op Chromebooks.
Google kiest met Google Chrome OS voor een nieuwe benadering om een besturingssysteem te laten functioneren: in Google Chrome OS draait de webbrowser Google Chrome in een windowmanager boven op de Linuxkernel. Het achterliggende idee is gebaseerd op cloudcomputing waarbij het web de standaard is en softwareontwikkelaars zich kunnen richten op de ontwikkeling van webapplicaties.Deze webapplicaties kunnen draaien op zowel Google Chrome OS als op reeds bestaande besturingssystemen via een webbrowser. De gebruikersinterface en het gebruik van geheugen en andere systeembronnen van Google Chrome OS wordt zo klein mogelijk gehouden. Omdat het zo'n klein systeem is, kan een computer met Google Chrome OS binnen 8 seconden opstarten.

Om dit allemaal een beetje duidelijker te maken, geeft Roger de Pauw hierover op maandag 19 september 2022 vanaf 19.30 u. een thema-avond.

Deze site wordt gehost door quint
supported by  dnsd.be

info@monitorniel.be